Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

TERVEYSKESKUS

Charlotta Lönnqvistintie 5, 02580 Siuntio

Kiireelliset asiat
- Akuutti terveysneuvonta arkisin klo 8-16 puh. 044 386 1026 (ei ajanvarausta)
- Hätäkeskus puh. 112 (ympäri vuorokauden)

Virka-aikana klo 08.00-16.00
Terveyskeskuslääkäreiden vastaanotoilla hoidetaan sekä äkillisiä että pitkäaikaissairauksia ja laaditaan niihin liittyviä todistuksia ja lausuntoja. Tarvittaessa terveyskeskuslääkäri ohjaa asiakkaan erikoissairaanhoitoon. Kuntalaisia pyydetään ottamaan ensisijaisesti yhteyttä Siuntion terveysasemaan.

Sairaanhoitoon liittyvissä asioissa potilas voi hakeutua myös hoitohenkilöstön vastaanotolle. Hoitohenkilöstö voi myöntää lyhyitä sairaus- ja hoitolomia äkillisissä sairaustapauksissa.

Ajanvaraus puhelinaikoina seuraavasti:  
- klo 8-10 välillä kiireelliset asiat ja
- klo 12.30-13.30 välillä kiireettömät asiat
(tutkimustulosten kyselyt, reseptien uusimiset jne)

puh. (09) 2606 1430 tai
puh. (09) 2606 1432 

Terveyskeskusavustaja puh. (09) 2606 1400

HUOM!
- varatuille vastaanottoajoille ei tarvitse ilmoittautua erikseen
- varauduthan todistamaan henkilöllisytesi kuvallisella henkilöllisyystodistuksella tullessasi vastaanotolle
- reseptit voi uusia puhelimitse tai vaihtoehtoisesti voi jättää huolellisesti täytetyn uusimispyyntö-lomakkeen sille varattuun postilaatikkoon terveyskeskuksen aulassa

 

NISPA- takaisinsoittojärjestelmä

Terveyskeskuksessa käytetään NISPA-takaisinsoittojärjestelmää, jonka tarkoituksena helpottaa terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinliikennettä ja jonottamista. Soitetut puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään, kun molemmat ajanvarausnumerot ovat varattuja ja kahden minuutin odotusaika on päättynyt. Mikäli järjestelmään on jätetty soittopyyntö-viesti, terveyskeskuksen henkilökunta ottaa asiakkaaseen yhteyttä saman päivän aikana. Takaisinsoittojärjestelmä toimii terveyskeskuksen puhelinaikoina. Muina aikoina puhelut ohjautuvat terveyskeskuksen aukiolo- tiedotteeseen. Jos käytössäsi on salainen puhelinnumero tai numeron näyttöesto, puhelinnumero tulee sanella viestiin äänimerkin jälkeen.

LOHJAN SAIRAALAN YHTEISPÄIVYSTYS

STM:n antaman asetuksen mukaan ympärivuorokautinen päivystystoiminta on järjestettävä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystyksenä. HUS Lohjan sairaanhoitoalue siirtyy yhteispäivystystoimintaan 1.9.2015 alkaen.

Lohjan sairaalan päivystyspoliklinikka on avoinna joka päivä ympärivuorokautisesti ja sijaitsee osoitteessa Sairaalatie 8, Lohja. Sisäänkäynti C-ovesta.

Arkisin klo 8 - 16 ensisijainen perusterveydenhuollon päivystysvastaanotto järjestetään Siuntion kunnan omassa terveyskeskuksessa.

Lohjan sairaalan päivystyksen kiireellisen hoidon puhelinneuvonta

Päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti sellaisia potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista. Muissa kuin hätätapauksissa pyydämme soittamaan päivystyspoliklinikalle ennen sinne hakeutumista.

Päivystyksellinen terveysneuvonta: 019 380 1200
Omaisten tiedustelut päivystyspotilaista: 050 427 5600

Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä otetaan käyttöön 1.1.2015 voimaan tulleen päivystysasetuksen mukainen päivystyksellisen hoidon tarpeen arviointi. Päivystys on tarkoitettu välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

- Kaikille potilaille tehdään päivystyksessä kiireellisyysarvio ja hoito aloitetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.
- Jos vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa, potilas ohjataan kotiin, terveyskeskukseen tai esimerkiksi työterveyshuoltoon.
- Lohjan sairaanhoitoalueen kuntien terveysasemilta saa virka-aikaisesti apua lievempiin, ei henkeä uhkaaviin vaivoihin, joten ota ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaasi

MILLOIN PÄIVYSTYKSEEN?

Hätätilanne: Soita 112

Kun tiedät tai epäilet potilaan hengen tai terveyden olevan vakavasti vaarassa, toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112, josta saat apua ja toimintaohjeita.

Kiireellinen tilanne: Hakeudu välittömästi päivystykseen

-kova rintakipu
-uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys tai puhevaikeudet

- runsas verenvuoto (esim. verioksennus, iso vuotava haava)
- vastasyntyneen lapsen kuume
- isot vammat ja luunmurtumat
- äkillisesti alkanut kova päänsärky
- hengitysvaikeus
- äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu

Myös edellä mainituissa kiireellisissä tilanteissa on useimmiten tarpeen hälyttää ambulanssi (112), jonka henkilökunta arvioi tilanteen sekä kuljettaa tai ohjaa suoraan parhaiten soveltuvaan hoitopaikkaan.

Päivystysarviota vaativa tilanne: Soita 019 380 1200

Soita Lohjan sairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan 019 380 1200 ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista. Sairaanhoitaja arvioi puhelimessa, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti päivystyksessä ja antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet. Mikäli sinulla on lääkärin päivystyslähete, voit tulla päivystykseen ilman puhelinsoittoa.

Päivystyksessä ei hoideta kiireettömiä oireita tai vaivoja. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkään jatkunut selkä- tai olkapääkipu ilman vaivan äkillistä pahenemista, sairausloman jatkot, reseptien uusimiset, injektiohoidot (esim. niveleen suunnitellusti pistettävät lääkkeet) sekä suunnitellut kipsien tarkistukset ja poistamiset.

Yleislääketieteen päivystys- ja seurantaosasto

Päivystysosasto toimii päivystyksen yhteydessä ja siellä hoidetaan terveyskeskusvuodeosaston keinoin lyhytaikaista 1-3 vrk:n seurantaa vaativia potilaita

Kanslia: 019 380 1008
Faksi: 019 380 1556

Muut osastot

Arviointiosasto
-k
anslia p. 019 369 2811

Tehostettu valvonta
-kanslia p. 019 380 1502