Yhteystiedot  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Siuntio - Avain onneen!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

TERVEYSKESKUS

Terveyskeskuslääkäreiden vastaanotoilla hoidetaan virka-aikana arkisin klo 8-16 sekä äkillisiä että pitkäaikaissairauksia ja laaditaan niihin liittyviä todistuksia ja lausuntoja. Tarvittaessa terveyskeskuslääkäri ohjaa asiakkaan erikoissairaanhoitoon. Kuntalaisia pyydetään ottamaan ensisijaisesti yhteyttä Siuntion terveysasemaan.

Sairaanhoitoon liittyvissä asioissa potilas voi hakeutua myös hoitohenkilöstön vastaanotolle. Hoitohenkilöstö voi myöntää lyhyitä sairaus- ja hoitolomia äkillisissä sairaustapauksissa.

Yhteystiedot

Osoite:

Puhelinnumerot:

HUOM!

 

NISPA- takaisinsoittojärjestelmä

Terveyskeskuksessa käytetään NISPA-takaisinsoittojärjestelmää, jonka tarkoituksena helpottaa terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinliikennettä ja jonottamista. Soitetut puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään, kun molemmat ajanvarausnumerot ovat varattuja ja kahden minuutin odotusaika on päättynyt. Mikäli järjestelmään on jätetty soittopyyntö-viesti, terveyskeskuksen henkilökunta ottaa asiakkaaseen yhteyttä saman päivän aikana. Takaisinsoittojärjestelmä toimii terveyskeskuksen puhelinaikoina. Muina aikoina puhelut ohjautuvat terveyskeskuksen aukiolo- tiedotteeseen. Jos käytössäsi on salainen puhelinnumero tai numeron näyttöesto, puhelinnumero tulee sanella viestiin äänimerkin jälkeen.

PÄIVYSTYS

Arkisin klo 8 - 16 ensisijainen perusterveydenhuollon päivystysvastaanotto järjestetään Siuntion kunnan omassa terveyskeskuksessa.

Lohjan sairaalan yhteispäivystys

STM:n antaman asetuksen mukaan ympärivuorokautinen päivystystoiminta on järjestettävä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystyksenä. HUS Lohjan sairaanhoitoalue siirtyi yhteispäivystystoimintaan 1.9.2015 alkaen. Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä otetaan käyttöön 1.1.2015 voimaan tulleen päivystysasetuksen mukainen päivystyksellisen hoidon tarpeen arviointi. Päivystys on tarkoitettu välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Muissa kuin hätätapauksissa pyydämme soittamaan päivystyspoliklinikalle ennen sinne hakeutumista.

Yhteystiedot

MILLOIN PÄIVYSTYKSEEN?

Hätätilanne: Soita 112

Kun tiedät tai epäilet potilaan hengen tai terveyden olevan vakavasti vaarassa, toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112, josta saat apua ja toimintaohjeita.

Kiireellinen tilanne: Hakeudu välittömästi päivystykseen

-kova rintakipu
-uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys tai puhevaikeudet

- runsas verenvuoto (esim. verioksennus, iso vuotava haava)
- vastasyntyneen lapsen kuume
- isot vammat ja luunmurtumat
- äkillisesti alkanut kova päänsärky
- hengitysvaikeus
- äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu

Myös edellä mainituissa kiireellisissä tilanteissa on useimmiten tarpeen hälyttää ambulanssi (112), jonka henkilökunta arvioi tilanteen sekä kuljettaa tai ohjaa suoraan parhaiten soveltuvaan hoitopaikkaan.

Päivystysarviota vaativa tilanne: Soita 019 380 1200

Soita Lohjan sairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan 019 380 1200 ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista. Sairaanhoitaja arvioi puhelimessa, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti päivystyksessä ja antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet. Mikäli sinulla on lääkärin päivystyslähete, voit tulla päivystykseen ilman puhelinsoittoa.

Päivystyksessä ei hoideta kiireettömiä oireita tai vaivoja. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkään jatkunut selkä- tai olkapääkipu ilman vaivan äkillistä pahenemista, sairausloman jatkot, reseptien uusimiset, injektiohoidot (esim. niveleen suunnitellusti pistettävät lääkkeet) sekä suunnitellut kipsien tarkistukset ja poistamiset.

Osastot